Ψυχολόγος - Ειδίκευση στη Γνωσιακή/Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία

Γεώργιος Ν. Καζανάς

Κηφισίας 38
Αμπελόκηποι
Αθήνα
(έναντι ξενοδοχείου President)

6943676799
2130448937
geokazanas@gmail.com

Βιογραφικό

Γεννήθηκα στο Αγρίνιο. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο τμήμα ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Επέλεξα τον κοινωνικό/κλινικό κλάδο με τα ανάλογα μαθήματά τους και η διπλωματική μου αφορούσε στην πορεία του πένθους, τις παρεκκλίσεις του και το γονεϊκό θρήνο.

Άσκησα εθελοντική εργασία στους κύκλους του Κέντρου Υποστήριξης Νέων της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης "ΑΡΣΙΣ" (Ζαλίκη 2, Θεσσαλονίκη). Εκεί, είχα την ευκαιρία να οργανώσω και να υποστηρίξω μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε παιδιά με δυσκολίες στην εκπαιδευτική διαδικασία, φροντίζοντας παράλληλα για την ανάπτυξη των προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων και της αυτοεκτίμησης τους. Συγχρόνως, συμμετείχα σε όλες της κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις της "ΑΡΣΙΣ" που διοργανώθηκαν στην πόλη.

Η πρακτική μου άσκηση διενεργήθη στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου. Κατά τη διάρκειά της είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω (σε πολλά ως συν-θεραπευτής) τα περιστατικά των ψυχιάτρων-εποπτών μου, να παρακολουθήσω τις συνεδρίες με τους οικότροφους των ξενώνων ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης ψυχικά πασχόντων "Αργώ" και "Ίριδα" και να αναλάβω προσωπικά περιστατικά υποστήριξης ανθρώπων με περιπεπλεγμένο χρόνιο πένθος και κατάθλιψη.

Ο ακαδημαϊκός μου τίτλος μου χάρισε τη στρατιωτική μου ειδικότητα του Υγειονομικού Ψυχολόγου στις τάξεις της Πολεμικής Αεροπορίας. Μετά το πέρας της υγειονομικής μου εκπαίδευσης στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας μετετέθη στο Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής. Στην εν λόγω μονάδα είχα την ευκαιρία με το βαθμό του Στρατεύσιμου Σμηνία να διενεργώ επαγγελματική και κλινική ψυχολογική συνέντευξη Ιπτάμενων Μαθητών της Σχολής Ικάρων κατά την αρχική τους ένταξη, καθώς και πολιτών και Αξιωματικών για την απόκτηση πτυχίου πολιτικής Αεροπορίας (Υ.Π.Α.).Έπειτα, να εμβαθύνω στη θεωρία και πρακτική της ψυχομετρίας με συμμετοχή σε ατομικές και ομαδικές χορηγήσεις tests σε εν ενεργεία ή υποψήφια στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας, των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλων δημόσιων και ιδιωτικών οργανισμών (ΣΤΑ.ΣΥ., ΤΡΑΜ) και ,τέλος, να εισαχθώ στη θεωρία και ερμηνευτική ανάλυση του διαγράμματος των ψυχολογικών δοκιμασιών προσωπικότητας MMPI-2, DAP και Αυτοπεριγραφής που χρησιμοποιούνται στο σύστημα επιλογής της Πολεμικής Αεροπορίας.


Είμαι κάτοχος της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος του ψυχολόγου (12491/198) για όλη την ελληνική Επικράτεια από 15/01/2014.

Ασκώ ιδιωτικά το επάγγελμα του ψυχολόγου και συνεργάζομαι με Κέντρα Θεραπειών με αρμοδιότητα τη θεραπεία παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, τη Συμβουλευτική Γονέων και τη Διάγνωση με ψυχομετρικά εργαλεία.

Την περίοδο αυτή φοιτώ στο τετραετές πρόγραμμα εκπαίδευσης και πιστοποίησης στη Γνωσιακή/ Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία Ενηλίκων της Εταιρείας Γνωσιακών Συμπεριφορικών Σπουδών (ΕΓΣΣ) σύμφωνα με τα "Training and Supervision Standards of European Association for Behavioural and Cognitive Therapies (EABCT)" .

Τέλος, ενημερώνομαι για όλα τα νέα δεδομένα της επιστήμης της Ψυχολογίας, καθώς και της ψυχοθεραπευτικής πρακτικής, μέσω σεμιναρίων και πανελλήνιων συνεδρίων που διοργανώνονται από πιστοποιημένους φορείς.